Tarina | Swegmark

TARINA

Olet ollut mielessämme jo vuodesta 1937...


Ja aiomme pitää sinut edelleenkin mielessä. Sillä siitä lähtien, kun Harry Swegmark perusti nykyisen Swegmark of Swedenin, tavoitteemme on ollut valmistaa juuri sinulle sopivat rintaliivit. Olemme ylpeitä osaamisestamme ja erityisesti käsityötaidostamme, joka ei aina näy ulkopuolelle, mutta jolla on todellakin vaikutusta. Se saa meidät jatkuvasti kehittämään ja parantamaan toimintaamme ja luomaan uutta. Suunnittelijoiden ideat hahmottuivat suunnittelupöydällä, sen jälkeen kokeneet kaavasuunnittelijat ja koeompelijat jatkavat. He kaikki työskentelevät Boråsissa, jossa meillä on myös toimisto ja keskusvarasto. Sieltä lähetämme tuotteita päivittäin kaikkialle Eurooppaan.Mahdollisimman hyvä istuvuus ja mukavuus ovat keskipisteessä. Me suunnittelemme siksi erimallisia alusvaatteita, etenkin laadukkaita ja edullisia rintaliivejä. On itsestään selvää, että liivit tukevat, niissä on erilaisia toimintoja ja ne ovat muodikkaat. Nämä ominaisuudet yhdistetään materiaaleihin, jotka tuntuvat mukavalta ihoa vasten ja joiden valmistuksessa huomioidaan ympäristö ja etiikka. Tämä on meille tärkeää – aivan kuten sinäkin.

Swegmark of Sweden AB on yhdessä Abecitan kanssa osa perheyritystä. Latvialainen rintaliivivalmistaja Sia New Rosme vastaa tuotannosta.

1937

Harry Swegmark perustaa H. Swegmark Fabriks AB:n.


40-luku

Korsettien tuotanto käynnistyy.


50-luku

"Splendid"-tuotemerkillä aletaan valmistaa korsetteja. Criss Cross -vyötäröliivistä, jossa on ristikkäin vatsan päällä kaksi pysyvää, hitsattua saumaa, tulee todella suosittu. Harry Swegmarkin pojat, Bengt ja Gösta aloittavat yrityksessä. Gösta on rakennusinsinööri ja muotoilua opiskellut Bengt lanseeraa ensimmäisen Swegmark-mallistonsa.


60-luku

Tekstiiliteollisuus saa käyttöönsä uusia materiaaleja, kuten stretchmateriaalin ja Kuitu K:n (myöhemmin nimeltään Lycra). Swegmark suunnittelee ensimmäiset housuliivinsä. Ensimmäistä kertaa lanseerataan rintaliivit, joissa on joustavat olkahihnat, ja Törebodaan ja Herrljungaan avataan uusia tehtaita.


70-luku

Englannissa rakennetaan uusi tehdas. Swegmarkin ensimmäiset muotoonprässätyt rintaliivit tuodaan markkinoille ja uima-asutuotanto aloitetaan.


80-luku

Swegmark ostaa arvostetun Corsettindustrin Abecita -yhtiön. Teknisten urheiluvaatteiden valmistus aloitetaan.


90-luku

Swegmark alkaa keskittyä naisten alusvaatteisiin, ennen kaikkea isojen kokojen pehmeisiin rintaliiveihin. Konserni ostaa alusvaateyhtiö Sia New Rosmen, joka toimii Latviassa, Riiassa. Swegmark on Euroopan ensimmäinen alusvaateyritys, joka on saanut ISO 14001 -ympäristösertifikaatin ja ISO 9001 -laatusertifikaatin. Kolmas sukupolvi, Ebba ja Maria Swegmark, tulevat mukaan yhtiön hallitukseen.


2000-luku

Swegmarkis saa Reilun kaupan -lisenssin ja Ökotex-sertifikaatin. Tuotanto keskitetään Latviaan, jotta tuotantoajoista saadaan lyhyemmät.


2010-luku

Urheiluliivit lanseerataan uuden SWEMARK-tuotemerkin alla.


2021

Meistä tuulee Underwear Sweden AB

Abecita - Ruotsalaista designia vuosien varrella


Joel Åkerlund perusti yrityksen AB Corsettindustri vuonna 1932. Yritys valmisti muun muassa sukkanauhoja, lantioliivejä, korsetteja ja rintaliivejä. Cid-tuotemerkkiä käytettiin ja kehitettiin Abc Korsetten -nimellä, kunnes vuonna 1954 sai alkunsa Abecita. Little Wonder -mallisto osoittautui yritykselle suureksi menestykseksi. Ensimmäiset Little Wonder -tuotteet ommeltiin nailonkrepistä vuonna 1972. Little Wonder -malliston suunnitteli Nina Wahlgren. Abecita myytiin uudelle omistajalle vuonna 1981.
Swegmark johti liiketoimintaa kannattavasti ja tarjosi suuren määrän volyymiasiakkaita, joille tuotteita myytiin hyvään hintaan. Abecita edusti ylellisempää vaihtoehtoa Swegmarkille, ja tuotemerkillä oli 700 jälleenmyyjää
.

”Abecitalle on tärkeää koota mallistot naisten erilaisten tarpeiden pohjalta.”Toimintatapamme

Alusvaatteiden valmistaminen on vaativaa käsityötä, jossa emme tingi toimivuudesta tai laadusta. Pitkät perinteet ja kokemus luovat pohjan Abecitan asiantuntemukselle, joka yhdistetään innovatiiviseen skandinaaviseen muotoiluun.
Abecitan visiona on olla uima-asujen ja alusvaatteiden johtava toimittaja.


”Abecita auttaa naisia löytämään parhaan istuvuuden ja toimivuuden sekä tuntemaan itsensä kauniimmiksi kuin koskaan.”


Kestävä kehitys

Abecita painottaa kestävyyttä prosessin kaikissa vaiheissa alkaen tuotteiden suunnittelusta. Tekemällä tiedostavia valintoja jo tuotteiden suunnittelussa voimme taata kestävät valmistusketjut. Olemme Oeko-Tex-sertifioitu yritys. Se tarkoittaa, että suurin osa valikoimistamme on kemikaalitonta.


Keitä me olemme

Meidän toimintamme perustuu jokaisen yksilön kunnioittamiseen, mikä tukee avoimen ja käytännönläheisen yrityskulttuurin luomista.
Tuotteidemme osalta tärkeimmät arvomme ovat toiminnallisuus, mukavuus ja naisellisuus.


”Abecitan tavoitteena on olla Pohjoismaiden johtava naisten uima-asujen ja alusvaatteiden asiantuntija, joka harjoittaa kestävää liiketoimintaa.”

Abecitan tarina kuvissa