Hoito | Swegmark Of Sweden

Rintaliiviopas
Huolehdi alusvaatteistasi

Swegmark lupaa aina laatua ja mukavuutta. Mutta jotta vaatteet pysyisivät muodossaan ja kestäisivät pitkään, niitä pitää hoitaa. Oikeanlainen pesu ja hoito pidentävät alusvaatteiden elinikää, jotta voit käyttää alusvaatteitasi ja viihtyä niissä mahdollisimman pitkään.

Ta hand om dina underkläder

HOIDA ALUSVAATTEITASI

Alusvaatteet kestävät huomattavasti kauemmin, jos hoidat ja käsittelet niitä oikein. Hyvät rintaliivit kestävät useita vuosia.

PESE MIELUITEN KÄSIN

Alusvaatteillesi on kaikkein parasta, jos et pese niitä pesukoneessa. Pesukone kuluttaa materiaaleja, mikä taas vaikuttaa vaatteiden istuvuuteen negatiivisesti. Käsinpesu sen sijaan pidentää alusvaatteiden elinikää. Pese miedolla pesuaineella, huuhtele huolellisesti ja ripusta kuivumaan. Jos haluat pestä rintaliivit ja alushousut pesukoneessa, pese ne 40 asteessa varovaisella ohjelmalla ja käytä mietoa pesuainetta. Värilliset alusvaatteet tulee aina pestä värilliselle pyykille tarkoitetulla pesuaineella. Valkoisille vaatteille voit käyttää pesuainetta, jossa on optisia kirkasteita, koska se saa valkoisen näyttämään valkoiselta. Älä koskaan käytä valkaisuainetta sisältävää pesuainetta, edes valkoisille vaatteille. Noudata aina vaatteen pesuohjetta. Vältä huuhteluainetta, koska esimerkiksi urheiluliiveissä on erityisiä materiaaleja, jotka voivat vahingoittua (ohuet pehmeät, hengittävät kuidut). Huuhteluaine saattaa nimittäin tukkia kuidut, jolloin hengittävät ominaisuudet huononevat.

KÄYTÄ PESUPUSSIA

Jos päätät pestä alusvaatteet pesukoneessa, suosittelemme, että käytät kaariliiveille pesupussia. Muutoin kaarituki saattaa irrota ja rikkoa pesukoneen.

ÄLÄ PESE VAATTEITA SEKAISIN

Älä pese sekaisin sukkahousuja ja valkoisia, synteettisiä alusvaatteita. Kaikki sukkahousut sisältävät väriä. Jokaisessa pesussa ne päästävät hieman väriä, joka imeytyy helposti valkoisiin alushousuihin ja rintaliiveihin. Alusvaatteet olisi parasta pestä erillään.

RUMPUKUIVAA ALHAISESSA LÄMPÖTILASSA

Alusvaatteet kannattaa ripustaa kuivumaan. Jos haluat kuivata ne kuivausrummussa, valitse alhainen lämpötila. Muutoin vaatteiden kuminauhat saattavat vahingoittua. Tarkista ensin pesuohjeesta, voiko vaatteen rumpukuivata.

Pesumerkit

Pesu- ja hoito-ohjemerkkejä voi joskus olla vaikea ymmärtää ja väärä pesu voi saada aikaan epätoivottuja tuloksia.

Tämä yksinkertainen pesu- ja hoito-ohjemerkkiopas sisältää lähes kaiken, mitä sinun täytyy tietää yleisimmin käytetyistä pesumerkeistä ja siitä, mitä ne tarkoittavat. Jos sinulla on kysyttävää, älä epäröi soittaa asiakastukeemme!


Handtvätt

Käsinpesu

Vain käsinpesu enintään 40 asteessa. Käsinpesu 30–40 asteessa vaatteesta riippuen. Liuota ensin hienopesuaine runsaaseen veteen. Anna vaatteiden liota pesunesteessä ja puristele hellästi. Älä hankaa, venytä tai kierrä vaatetta. Huuhtele sen jälkeen vaate hyvin, puristele vesi varovasti pois ja venytä varovasti muotoonsa.

Maskintvätt

Konepesu

Normaali konepesu tai käsinpesu enintään 40 asteessa. Esimerkiksi puuvillasta, polyesteristä ja sekoitekuiduista valmistetuille tummille vaatteille.

Ej blekmedel

Valkaisu kielletty

Valkaisuainetta ei saa käyttää. Käytä vain pesuaineita, jotka eivät sisällä valkaisuaineita.

Ej torktumling

Rumpukuivaus kielletty

Ei saa rumpukuivata. Alusvaatteet on parasta ripustaa kuivumaan, jotta materiaalien ominaisuudet ja istuvuus säilyvät.

Strykfritt

Silitys kielletty

Ei kestä silitystä tai mankelointia. Alusvaatteet sisältävät materiaaleja ja yksityiskohtia, jotka voivat vaurioitua, jos ne altistuvat korkeille lämpötiloille tai paineelle.

Ej kemtvätt

Kemiallinen pesu kielletty

Kemiallinen pesu ei ole sallittu. Älä käytä myöskään tahranpoistoainetta, joka sisältää liuottimia.

Underklädersvård