Ekologinen kestävyys | Swegmark Of Sweden

EKOLOGINEN KESTÄVYYS

Fiksua, keskittynyttä ja johdonmukaista

Swegmark of Sweden oli vuonna 1998 ensimmäinen alusvaatealan yritys, joka sai ISO 14001 -ympäristösertifikaatin. Sertifiointi, joka auttaa meitä varmistamaan materiaalien, energian ja jätehuollon tehokkaamman käytön, jotta ympäristövaikutus olisi mahdollisimman pieni.

Ekologinen kestävyys tarkoittaa sitä, että ajatellaan fiksusti, keskitytään siihen, mihin voi vaikuttaa eniten ja toimitaan johdonmukaisesti. Mutta se on myös laatukysymys – laadukkaiden vaatteiden käyttöikä on pitkä, jolloin jätteeksi meneviä vaatteita on vähemmän. Olemme siksi tehneet strategisia päätöksiä siitä, miten voimme vaikuttaa parhaiten – kuljetuksiin, tuotantoon ja materiaalihävikkiin.

Kaikki tekstiilit ja muut materiaalit tilataan huolella valituilta ja tarkastetuilta eurooppalaisilta toimittajilta. Koska toimitusmatkat toimittajilta tuottajillemme Latviaan ovat lyhyet, pidämme hiilijalanjälkemme pienenä. Koska Latvian tehtaamme tai huolella valitut eurooppalaiset alihankkijat valmistavat tuotteemme, myös valmiiden tuotteiden kuljetukset keskusvarastollemme Boråsiin ovat lyhyet ja tehokkaat. Lyhentääksemme toimitusaikoja ja pienentääksemme ympäristövaikutusta entisestään, entistä suurempi osa toimituksistamme menee suoraan tuotannosta asiakkaalle. Koko tuotantoketjumme on lähellä meitä ja kuljetukset ovat niin lyhyitä kuin mahdollista.

Koska meillä on omat tuotantolaitokset, voimme pitää tuotannon tehokkaana ja läpimenoajat lyhyinä asiakkaidemme tarpeiden ja toiveiden mukaan. Voimme siksi pitää tuotantovolyymin pienenä, mikä vähentää ylituotannon riskiä. Pyrimme myös aktiivisesti minimoimaan hävikin syntymistä ja optimoimaan materiaalitehokkuutemme.
Tämä onnistuu tarkkailemalla jatkuvasti kaavoja kankaita leikatessa ja käyttämällä rajallista määrää erilaisia materiaaleja. Kankaasta, pitsistä ja tarvikkeista yli jääneet materiaalit lahjoitetaan 100-prosenttisesti designkouluihin, joissa opiskelijat ja opettajat käyttävät niitä opetuksessa ja suunnitteluprojekteissa. Siten emme ainoastaan käytä kaikkia materiaaleja uudelleen, vaan autamme myös turvaamaan alalle tärkeiden ammattien kasvun.
Pyrimme myös aktiivisesti tekemään hyviä ympäristövalintoja koskien materiaaleja ja etsimään jatkuvasti uusia fiksuja materiaaleja. Kaikki materiaalimme testataan Öeko-Tex-standardin mukaan, joka muun muassa varmistaa, ettei niissä ole haitallisia aineita. Lisäksi käytämme Reilun kaupan sertifioitua puuvillaa useimmissa puuvillavaatteissa ja lisäämme myös luomupuuvillan käyttöä jatkuvasti.

Tärkeä osa ympäristötyötä on myös kehittää ideoita tulevaisuutta varten yhdessä ulkopuolisten asiantuntijoiden ja innovaattoreiden kanssa. Koska pääkonttorimme on Ruotsin Boråsissa, joka on yksi Euroopan johtavista muodin ja tulevaisuuden tekstiilien kaupungeista, meillä on hyvät mahdollisuudet työskennellä parhaiden toimijoiden kanssa. Meillä on ollut esimerkiksi työpajoja yhdessä Boråsin tekstiilikorkeakoulu Smart Textilesin kanssa. Yhteistyössä keskityimme seuraaviin kysymyksiin "Design to reduce the need to consume" ja "Minimise waste". Yhteistyö johti moniin ajatuksiin uudelleenkäytöstä, uudelleensuunnittelusta, tuotannosta ja viestinnästä.

Vuonna 2014 otimme käyttöön ympäristökäytännön ympäristötyömme varmistamiseksi. Käytäntöä tarkistetaan ja päivitetään jatkuvasti sekä sisäisten että ulkoisten muutosten mukaisesti.

YMPÄRISTÖKÄYTÄNTÖ

  • Swegmark of Swedenillä on vuodesta 1998 lähtien ollut ISO 14001-ympäristösertifikaatti. Vuonna 2005 saimme lisäksi Öko-Tex-sertifikaatin, mikä tarkoittaa, että käytämme vain komponentteja, jotka on testattu ja hyväksytty Öko-Tex 100®-standardin mukaisesti.
  • Otamme täyden vastuun ympäristöstä ja työntekijöidemme sosiaalisista oloista.
  • Pyrimme lisäämään sellaisten tuotteiden myynnin osuutta, jotka ovat entistä ympäristöystävällisempiä, kuten luomupuuvillaa.
  • Swegmark of Sweden pyrkii aina tekemään parhaat ympäristövalinnat. Pyrimme pitämään ympäristövaikutuksen mahdollisimman pienenä, ja meidän on oltava kokonaisvaltaisesti vastuussa tehdessämme yhteistyötä asiakkaiden ja tavarantoimittajien kanssa. Kaikilla yrityksen työntekijöillä on oltava hyvä työympäristö, jossa riskit ovat mahdollisimman pienet.
  • Noudatamme lakeja ja asetuksia ja pyrimme jatkuvasti tekemään ympäristöön liittyviä parannuksia. Tavoitteena on välttää negatiivisia ympäristövaikutuksia.

Käytäntö on kaikkien yrityksen työntekijöiden tiedossa, ja se on yleisön saatavilla.